Manhattan by night



Taget från Brooklyn Bridge


En dag med mycket trötthet har det varit..mycket tankar men även glada stunder.

godnatt



Jag har inte mycket att säga. Hoppas att torsdagen går fort. Då kommer fredagen snabbare och helgen.



flyga iväg

skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit ski tskit skit skits kit skit skit skit skit skits kit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit skit.

bättre stunder har man ju haft...

det verkar ju seriöst vara mig det handlar om, alltid blir det fel, alltid är det jag, aldrig duger jag.

Vardagen vaknar till liv, det är måndag igen!


Bilder från förra veckan


Nu är det spännande tider som gäller..

I helgen bär det av till Washington DC, och dagarna innan dess spenderas med att åka på olika utflykter med barnen. Idag var vi på gallerian och spelade spel och vann vinster ;) Barnen åt nuggets och pizza till lunch (ovanligt?) och vi avslutade med karusell, riktigt mysigt var det!

Intressant är det när folk tittar till på en ett par gånger när man är ute med barnen, de tror verkligen att jag har tre egna barn. En del tittar och ler lite mammigt typ, andra kollar till lite extra och man ser hur hjärnaktiviteten börjar där inne. Och en del passerar så klart. Men idag var det så uppenbart att folk tyckte det var antingen konstigt eller roligt att jag gick med 3 barn, men ingen verkade koppla vidare till au pair / nanny. jaja, deras tankar :)






Måndagkväll och stämningen är sömnig. Ska krypa ner och gosa in mig i täcket så där riktigt mysigt. När man inte har någon att sova med får man göra det bästa för att inte känna sig ensam. Därför ska jag, ikväll som så många andra gånger drömma mig bort till min fina Darre <3. Utan dig vore jag tom, alldeles tom. Du vet det!

Midsommar!

Jag var lite opepp igår, vet inte vad som pågick i huvudet men hade en riktigt dålig timme med dåligt humör. Gick väl i för mycket tankar, kan lätt bli så när man är ute och shoppar. Men som tur var så gick det över :)




Nu är jag laddad för att fira Midsommar, 6 timmar efter er där hemma :P men vid 5 bär det av mot NYC och Battery Park, jag och Sara blir det och en massa andra svenskar :)



Hoppas att ni har en bra kväll!

Fångad på bild!



Dagens jag:
lite Forever 21 blandat med smått och gott ;)



Fotboll i NYC i lördags, Sverige - Spanien



Inte nog med förlust i fotbollen så skulle tåget bli försenat med..men vi hann hem ;)


Världens härligaste!



Jag kan inte annat än att skratta!

Sorliga människor!!

Angående Stina-Lee's inlägg om de kommentarer hon får.

 

Jag blir så fruktansvärt trött och besviken på människor.

Bloggvärlden verkar börja omvandlas till något slags "klanka-ner-på -andra-forum".

Folk verkar inte läsa bloggar för att ta del av andras liv, upptäcka något nytt, få tips på olika saker, eller bara uppleva någons beundransvärda sätt att skriva på.

Nej nu tar många sig friheten att trycka ner, klanka, klaga, missunna, såra och kränka andra människor. Antingen har man för långt hår, för kort hår, för bruna/gröna eller blåa ögon, för långa ben, för tjocka lår, för smala lår, man är för smal, för tjock, för kort, har för stor näsa, för utstående öron, för spetsig näsa, för mörka ögonbryn osv... Många gånger tittar bloggaren som får kritik bort och ger de inte den uppmärksamhet de söker. Men seriöst, nu börjar det verkligen gå för långt. Ska folk ha så jävla svårt att hålla käften? So what om en bloggare är blond, svarthårig,lång, kort, smal, mullig osv. Och ärligt talat, varför ska folk lägga ner så mycket energi på hur andra ser ut? Läser du en blogg för att en person har brunt hår? Läser du bloggen för att personen väger 52 kilo eller läser du bara bloggar där bloggaren väger minst 60 kilo??

Vad är problemet?

Jag tycker så synd om de människor som njuter av att såra och klanka ner på andra människor, det är så sorgligt att man finner glädje i sådant. Man behöver inte älska alla och världen vore bra tråkig om alla skulle ha exakt samma åsikter, se likadana ut osv. Men seriöst, är det så väldans viktigt att öppna munnen om en annan persons utseedende? Jag kan acceptera att folk har åsikter om det gäller politik, starka åsikter osv, men att sitta och tycka "si eller så" om ett utseende, skaffa ett liv! Man kan tycka vad man vill, absolut, men är det så himla viktigt att låta resten av hela världen få veta att du tycker någon ser ut på ett visst sätt?

Så känner jag emot

falskhet, dubbelmoral och avundssjuka, eller kanske riktig elakhet/ondska?

Skärpning människor!


Fin låt


Rob Thomas - Little Wonders



Seriöst?

I min lilla paus så här på eftermiddagen var jag inne en snabbis på www.corren.se (länstidningen för Östergötland) och fann denna artikel :

http://www.corren.se/archive/2008/6/17/jri5qslmgt8ow5w.xml


Jag måste säga att det känns lite småretande. Att en kvinna som den 23 augusti spelat mycket hög musik på bilstereon på Kungsgatan i Linköping ska betala böter, eller att det ens går till rätten. Okej, jag förstår att människor vaknade och blev störda, men ska det verkligen behöva gå till rätten för det? Finns det inte andra saker att ta i tur med? Och ska man anmäla varje gång man väcks av grannen då med, eller av alla maskiner som för ett jäkla oväsen på torget klockan 5 på morgonen när de städar upp efter gårdagen/natten? Eller varför inte bara somna om? Oh, detta går mig lite på nerverna. Somna om istället! Och jag kanske har missat viktiga delar i detta fall, välkomna att informera mig. Men nog ska det väl finnas viktigare/allvarligare saker att gå till rätten med än detta?


Tiden går fort när man har roligt!



Oktober 2007




November 2007




Maj 2008



Vi har kul vi :)


Kvällen lider mot sitt slut

Nu är klockan snart halv tolv på natta här borta på andra sidan Atlanten. I Sverige är det någon timma kvar tills det är dags att dricka morgonkaffe och gå till jobbet. För de som går upp vid 7 alltså, andra börjar ju både tidigare och senare.
Eftermiddagen/kvällen har varit lugn och skön. Nästan 2 timmar långt samtal med Dario, det gillar jag! Vad jag har saknat att prata med honom. Trots att jag haft fullt upp med fina Sara och en mycket rolig helg så är det han som poppar upp i huvudet i stort sett varje minut. Innan jag somnar tänker jag på honom, när jag sover drömmer jag om honom och han är det första jag tänker på när jag vaknar. Förstår ni frustrationen över att ha haft det så i över 10 månader? I nästan två veckor var det lite enklare för då var han här, men de övriga morgnarna har tagit över det :P Nu är jag bara så taggad på att få komma hem och vakna upp intill honom. Det är värt allt!

Jaja, nog om romantik kanske ? :P

Kvällen har spenderats med några avsnitt Outsiders på Kanal5.se man måste ju uppdatera sig lite ibland, eller kanske bara njuta av lite svenska dokumentärer? Det har varit lugnt och skönt och nu är jag redo för sängen. Känns dock som dagen rusat iväg och imorse ville jag verkligen ligga kvar och sova vidare. Imorgon börjar jag klockan 11.00 och jobbar till 19.00, men sovmorgon gör susen och dagen lär gå fort.

Natti Natti



Idag är en dag med riktig hemlängtan..

Dagen började vid 6.30 med en uppiggande dusch. Jag gillar inte att duscha på morgonen, inte före klockan 9 i alla fall! Men ja, man vaknar till rejält och behöver inte kämpa för att ha ögonen öppna och man känner sig riktigt fräsch. Så ja, det var väl en rätt bra start på veckan. Efter det flög tiden iväg och rätt vad det var var vi utomhus och pysslade, klockan var 10. Väl ute var det riktigt hett, nästan lite åskvärme där. Jag hoppas det åskar ikväll = mysigt! Sedan har vi som vanligt målat, lekt med lego, puzzlat och så. Brandvarnaren började tjuta och sa "Out of battery"..men jag plockade ner den och hade visst sönder en liten del på en klämma, dålig kvalité :P

Just nu sitter jag och tar det lugnt i soffan medan tvillingarna sover middag och Nicholas är i skolan. Skönt med en lugn stund men mysigt när de vaknar igen. Jag är ganska trött idag med, efter en rolig helg men slutar jobba vid 5, då hoppas jag på att få prata med Dario på Skype :)

Annars är denna måndag som sagt en dag med mycket hemlängtan, jätte mycket. Vill hem till min säng, träffa alla nära och kära och bara ta det lugnt. Ut och gå i Vallaskogen, sitta och fika nere på Ågatan, vara smakråd till Dario när han shoppar, ta kvällspromenader, kolla Beck på en söndagskväll och dricka O'boy, träffa Lisa (min storasyster) och uppdatera läget. Längtar verkligen verkligen hem, och otroligt mycket efter Dario...ständigt denna känsla att något (någon!) saknas..

Hörs sen!

Jizzle and Sizzle!




Grymt bra helg som tyvärr är sluut :(
 Men ja, man ska glädjas åt det som varit och njuta av stunden och se fram emot det som kommer!

Jizzle och Sizzle, det är grejer det!

Vilka härliga dagar!!

Idag har verkligen varit en toppen dag! Onsdagen var också jätte bra, vad härligt man mår då :D

Igår var det äntligen lite svalare (klagar på värmen?) och som ni vet har det ju varit över 30 grader och väldigt tjock och kvav luft  både måndag och tisdag. Man kan knappt vara ute utan att känna sig som om man ligger på grillen. Men igår lättade det lite och det höll sig runt 25 i alla fall. Riktigt skönt och behagligt! Vi var mest ute igår och lekte. De kör omkring i sina mini-jeepar och vi spanar efter nyckelpigor. Förra veckan hittade vi över 20 nyckelpigor, de tycks gilla gräset på tomten här ;) Men nu har de i alla fall avtagit lite så det håller sig runt 10 nyckelpigor per dag (mer statistik kommer :P ). Vi har ätit mycket melon, yummy, och lekt i den lilla sandlådan.
Idag var det nästan ännu härligare ute och vi var ute strax efter nio. Då blev det mini-jeeparna som vanligt, nyckelpigejakt, rita med kritor på garageuppfarten, blåsa såpbubblor, lite picknick med melon och kallt vatten, vi kollade in trädgårdslandet osv. ;) Vi hade även Gabriella med oss och lekte. Hon bor i huset intill och är riktigt söt och lite blyg. Hon är ungefär jämngammal med Nicholas (5) så det var riktigt roligt.

Vi filmade under morgonen inne i huset, jag filmade barnen med min digitalkamera när de bland annat visade lite karate, Nicholas går på karate. De var så söta. De härmade även mig när jag sa svenska ord, jätte duktiga :D

Jag har även fått veta att jag är ledig Hela denna helg! Så roligt :D Så imorgon när jag slutat, vid 2, ska jag bege mig till Sizzle, nu har det gått alldeles för länge sedan vi snarkade i kör tycker jag! Längtar massor :D <3

Ikväll ska jag följa med min värdmamma och handla, sedan blir det nog lite nya avsnitt av Outsiders på kanal5.se, det gillar vi!

Måndagkväll

Måndagen har passerat, det känns skönt! Dagen har gått fort med vilket är ett bra tecken :) Vi har hållit oss inomhus idag på grund av värmen ute. Det är över 30 grader, luften är tjock/torr typ, man går in i en vägg när man går ut. Husen har ju AC här ;) så inomhus är det svalt o skönt.  Många skolor har antingen stängt pga värmen och ingen AC så det är jätte varmt i skolorna. Nicholas (5) har haft halvdag i skolan idag och ska ha det imorgon med. Det är tydligen ovanligt varmt för att vara juni.
Jag satt dock i solen en timme vid 5 och fick mig lite färg. Och förut vid 9 när jag var ute var det fortfarande jätte varmt! Jag önskar vi hade sådan värme i Sverige, man känner verkligen att man är utomlands! här i USA Men ja, man kan inte ha allt :P

Jag var och otade lite blommor under helgen, hittade mig en fin solnedgång på köpet :P Så här kommer lite bilder.

Jag ska krypa ner och sova. Har även denna natt sovit oroligt. Även om natten till söndagen var ljuvlig. Vaknade vid 2 inatt och grubblade lite..somnade kvickt om dock. Men sover hellre utan att vakna alls förän klockan ringer.

Sovgott!



Mitt nya ställe, vid biblioteket.



Blommor i all ära ;)



Det är något speciellt med rosor!



läs+sol

Nu ska jag bege mig ut i solen igen. Läsa och njuta!




Sommar och sol and Sex and the City!


Ohh, nu är jag lite harmonisk i kroppen! Lördagen bjöd på ett Au Pair möte i Monmouth Mall, cirka 20 minuter från mig med bil. Jag hade aldrig kört dit men det gick som en dans och solen sken så det fanns inget att klaga på. Där mötte jag Sara (inte Sizzle utan en annan) vi köpte biljetter och satte oss ute på trappen för att lapa lite sol. Några killar gjorde tappra men meningslösa försök till att få vårt intresse, de vinkade och log och vi "imiterade dem" och vinkade falskt tillbaka :P De körde ett extra varv och vinkade och log igen, nödvändigt?
Sedan kom resten av au pairerna och vi begav oss mot biosalongen och Sex and the City, så sjukt bra. Jag har aldrig kollat på serien men det behövde man inte ha gjort för att uppskatta eller förstå allt i denna film. Mycket bra gjort tycker jag. Sen slipper jag känna att jag spenderat 10 år på en serie med, även om den säkert varit bra.
Därefter blev det glass och lite snack, helt okej. Glassen var det bästa :P Sedan åkte jag hem och åkte ut och satte mig i solen vid biblioteket. Fortsatte läsa min bok. P.s Jag älskar dig, lite snyft här och där, kan man göra annat när känslorna vallar över, inte bara av boken, men utan den hemlängtan jag känner, saknaden och kanske lite av den ensamhet som rymmer mig med?
Kvällen bjöd sedan på jobb från 7-12 pm, jag badade barnen men vi fick ett ryck allihopa och de började skvätta vatten på mig. Inombords är jag med ett barn vissa stunder och detta var en sådan stund. Jag började skvätta på dem i badkaret och de gav tillbaka, Nicholas (5) och Brandon (2), Julianna vägrade bada och hade fullt upp med att välja pyamas. I alla fall så vart jag helt genomblöt men lika glad för det. Och barnen kiknade av skratt åt att jag var helt blöt!

Sedan var det glass och sängdags, det gick smidigt. Därefter åt jag vindruvor (äntligen efter flera dagar utan!) och satte mig vid datorn. Föräldrarna kom hem och vi pratade lite sedan gick jag ner till mig. Sizzle ringde ( <3 ) och vi spenderade någon timma med att prata i telefon via msn. Det var riktigt roligt men mest bara skönt att prata med en god vän. Vi höll på att somna i luren när klockan passerat halv ett och bestämde oss för att lägga på.

Idag är det över 30 grader ute, jag ske bege mig ut i solen. Men ingen kräfta ska jag bli denna gång, nej, pepparkaka is the shit!

Sen ska jag prata med världens bästa Darre det har jag bestämt!

Nu blir det poolen hos grannen!


Mardröm

Usch. Jag hade en riktigt äcklig mardröm inatt. Jag brukar sällan drömma läskiga drömmar men när jag väl gör det så vaknar jag alltid och är riktigt skrämd. Inatt var drömmen även verklig. Väldigt verklig. Jag ska försöka göra den kort, men

Det börjar med att jag ska parkera bilen för att min värdpappa kört upp den på en liten mur (?). Det är typ snö ute, och kallt. Jag rättar till bilen, men någon är där ute när jag ska gå in i garaget ( nu i efterhand vet jag att stött på två män som hotat mig). Två ganska unga män. Sedan går jag in och det som sedan utspelar sig vet jag inte om det är samma dag eller en ny dag.
I alla fall så sitter jag och mina värdföräldrar+de tre barnen i ett rum på övervåningen och typ spelar kort eller något, umgås. Sedan hör vi att någon öppnar ytterdörren och vi vuxna ska försöka se vem det är. Övervåningen i detta hus är öppen så man kan se ner i flera rum ovanifrån, bland annat över hallen.. (Lägger in en bild imorgon). Då ser vi en man med ett paket på väg in och han upptäcker oss, denna mannen är en av de killarna som hotat o skrämt mig från när jag parkerade bilen. Nästa sak som händer är att Han tar in Kevin (värdpappan) i deras sovrum. Där inne blir han kraftigt misshandlad och kommer ut med ett svullet lila ansikte. Jag och Michelle (värdmamman) har suttit utanför och försökt att få barnen att fokusera på något annat, vi båda gråter dock. Jag förstår att Kevin har hamnat i något trubbel med typ någon maffia eller liknande. Sedan tar Mannen Michelle och leder in henne i sovrummet (alltså föräldrarnas sovrum) och nu är det hennes tur. Under tiden vet jag inte vart Kevin är men andra personer, vänner till familjen dyker upp, de ska alla in i sovrummet o få stryk typ. Så jag blir ensam utanför rummet med barnen, alla är oroliga. Det hela verkar röra sig om pengar och skuld och jag förstår att det är allvarligt. Sedan säger en man till mig att det är så hemskt, de är skyldiga Mannen o hans "team" över 400 000 dollar, dvs miljoner svenska kronor. Det störda är att "teamet" typ ska straffa barnen, men det de gör är att nypa de löst på axlarna och drar de lite i håret. Barnen reagerar inte ens. Nä usch, detta var en jätte läskig dröm för mig, jag var maktlös och det var obehagligt. Jag minns att jag under drömmen "tänkte" att jag precis hört Kevin bli misshandlad och sett honom precis efteråt, det var sånt medlidande och sådan rädsla..usch usch usch!

Drömmer ni ofta mardrömmar?

Tre nätter har jag sovit oroligt nu, men natten till lördag tog priset. Nu räcker det. Jag går ju alltid och lägger med mig harmoni, för jag tänker alltid på Dario innan jag somnar. Men nu skulle jag vilja ha lite lugn sömn som inkluderar lite roligare saker :P

Sov gott folk,

Bra sång från One Tree Hill


Nya inköp!





Det blev lite nya inköp idag, smycken är aldrig fel ;)
















Beroende = jag (!)


Jag är så besatt av denna serie, jag erkänner :P Men nu har jag sett färdigt på säsong 4, och det finns ingen mer ute att köpa i USA. Avsnitten från säsong har slutat visas på tv:n med....Vad ska jag ta mig till?



Fyra saker om mig

Fyra saker om mig:

A) Fyra jobb jag haft

1. Au pair i USA
2. Sommar vikariat på serviceboende
3. Gottin’ på Ikano-huset
4. Vandrarhemmet Villa Freja

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen

1. The Notebook
2 Shrek 2
3. The Holiday
4. American History X, svår att slå!

C) Fyra ställen jag bott på
1. Stoplyckan i Linköping
2. Gottfridsberg i Linköping
3. Kaserngatan i Linköping
4. Lake Hopatcong, New Jersey, USA

D) Fyra TV-program jag älskar att titta på (utan inbördes ordning)

1. Greys anatomy
2. One tree hill
3. Gossip Girl
4. Desperate Housewives

E) Fyra platser jag har semestrat på
1. Phuket, Thailand
2. Malaga, Spanien
3. Milano, Italien
4. USA ( ett år kanske inte kallas semester, men jag upplever så mycket så det får räknas :P )

F) Webbsidor jag besöker dagligen

1. Hotmail.com
2. Blogg.se
3. Resdagboken.se
4. Aftonbladet.se

G) Fyra favoritmaträtter
1. Tacos
2. Sallad med avokado, ägg, skinka, gurka, tomater osv ;)
3. Chicken Fingers, finns det i Sverige?
4. Sesam kyckling

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu
1. Vart som helst där Dario är!
2. I Thailand, vid stranden när solen går ner.
3. Cyklandes ut till Bergs slussar med solen i nacken.
4. I New York City, den staden får jag aldrig nog av!




Det ni.. ;)

The truth about us


Under 10 månader har jag träffat dig under 11 dagar. De 11 dagarna var underbara. Jag kan inte vänta tills jag får kasta mig i din famn, somna i din famn, men mest av allt; se dig i ögonen.

Du är mitt allt, glöm inte det <3




14/8 2004





Violet Hill




Äntligen är de tillbaka, Sverige i September, I'll be there for sure <3

I'm not like you

Okej, here's the deal. Och ja, jag vet det är lite halv fjantigt att komma in med engelska ord, fraser (whatever!) när man faktiskt skriver på svenska. Men då vill jag ge er ett råd ( ni som aldrig använder uttryck från andra språk än svenska) : Packa väskan, åk till ett annat land och utforska ett nytt språk eller fördjupa dig i det. För i ärlighetens namn så sitter vissa engelska/amerikanska ord, uttryck mycket bättre och beskriver på ett annat sätt än min nuvvarande svenska (hahah!). Kanske för att jag vänjer mig vid engelskan. Men så är det i alla fall.

Men ja, nu startar bloggen upp igen (var den stängd?).
Den senaste tiden har verkligen varit som en tumlande tvättmaskin. Saker har vänts upp och ner men framförallt så har jag stått där, ledsen, förvirrad, sårad och utan svar. Detta gäller inte en sak utan flera (logiskt?!). Och det har faktiskt varit ett rent skit väder som drog över mig. Men som ni vet. Efter regn kommer solsken, och det gjorde det väldigt snabbt efter att jag rensat huvudet. och istället för att fly, kommunicera. Och just nu, när klockan är 21.36 i USA på måndagkvällen den 2:a juni så är jag så sjukt glad. Tänk vad det kan ändras. Jag tänker inte gå in på vad som har hänt, för som vi alla vet så har folk alldeles för många tankar och åsikter och de orkar jag bara inte höra. Inte när det kommer till att anta, tycka och lägga sig i. Det spelar ingen roll om det är bra eller dåligt. Jag är sån, jag bryr mig. Jag kanske verkar väldigt självsäker och stabil, men sanningen är att även jag står där och vet varken bak eller fram ibland. Jag har mina fel, och vet ni vad det bästa med det är. Jag Ser mina Fel, jag Erkänner dem, försöker jobba på dem och lär mig utav dem. Och det finns det fler som skulle kunna göra.

Men vet ni, att inom loppet av en och en halv vecka så har jag gått mellan regn och solsken flera gånger. Och jag tror jag har rensat huvudet riktigt ordentligt för första gången på länge. Nu är jag klar i sinnet, inga mer frågetecken, nu. Nu tror jag att jag insett vad det hela har handlat om, och nu vet jag hur jag ska gå till väga.

Och sen såklart tänkte jag att jag skulle klargöra någon sak, för jag vet att ni undrar.

Inget har ändrats sen jag sist skrev när det gäller var jag är, vem jag är med osv. Det enda som har ändrats är att jag har rensat huvudet och att saker nu kommer bli lite lättare. Allt annat är som förut, men med mer solsken. Okej? Så om ni undrar, fråga istället för att anta, okej? :) :)


I'm not like you