Jag jobbar för fullt!

Jaa, jag sitter och jobbar för fullt med denna blogg. Ska banne mig lista ut hur man får det lite mer personlig. Därav mitt inlägg, man var tvungen att uppdatera eller ja publicera något för att uppdateringen skulle ske. Så därför skriver jag en rad eller några :P

Sovgott

Vi är väl alla olika

Hade verkligen sett fram emot ett nytt avsnitt av Grey's anatomy ikväll när jag kom hem från gymmet. Men illa som det var så visade de bara repris. Amerikansk tv = repris tv! Det är en sann sak..

På gymmet idag var det en man, över 54, som typ joggade i skjorts och skjorta..inte nyköpt precis men ändå. Jag börjar verkligen fundera lite på detta, är det så att amerikanarna har en helt annan stil på gymmet än folk i Svea? Hemma går ju folk garanterat i träningskläder..Jag har i alla fall aldrig sett någon med skjorta, jeans eller vanliga uteskor som man verkligen inte går på rullband med. Men detta är något jag verkligen tycker är intressant. Vi människor är olika och har alltid varit det. Tänk vad tråkigt det skulle vara om alla hade samma stil, samma personligheter och så vidare. Alla påminner om varandra, eller alla är väldigt lika. Hur kul skulle det vara på en skala liksom?
För övrigt tänker jag lite på att folk borde sluta dömma varandra efter utseende. Folk placerar varandra i kategorier känns det som: blondin, brat, fjolla, snobb, sunkis, modefreak, player osv. Vad tjänar det till? Okej att intryck har en påverkan på folk men det är inte samma sak som när man ser någon. Jag är väl inte mindre skyldig jag heller, man tänker tankar när man ser människor. Vissa behåller de för sig själv, andra måste genast uttrycka sina tankar och åsikter om en person de sett under 10 sekunder (max) som de egentligen inte vet det minsta lilla om. Varför gör man så? Varför bryr vi oss så mycket om hur andra är istället för att fokusera på oss själva? Eller är det det vi gör? Tänker på oss själva hela dagarna och dömer andra istället för att se våra egna problem? Därmed inte sagt att alla är fyllda med dåliga saker, men ingen är perfekt eller hur? Jag tycker i alla fall att vi ska se lite mer positivt på de vi möter, och inte bry oss så mycket. Folk förvånar en alltid, både positivt och negativt och man behöver inte älska alla för vi är alla olika, men måste man gå och ha huvudet fullt av fördomar och hat för det?

Ja, det var dagens.,,ha det fint!

Jag hajjar inte!

Okej, jag har väl aldrig varit en jäkel på webbsidor och sånt. Nog var jag väl helt okej på Lunarstorm-tiden och ännu tidigare Skunk, haha! Men detta förstår jag absolut inte alls mycket om, haha, bra mening! Många bloggare som jag besöker har alla möjliga saker på sin blogg, olika färger, teman, bilder, loggor osv..Men jag förstår inte ens hur man ändrar färgen till svart på sin blogg. Jag är väl en vecka eller två gammal på bloggen även om den startades innan, men finns säkert de som listade ut efter en minut hur man gjorde sin sida snygg. Är den någon som kan hjälpa mig och tala om hur man gör? Jag vet att det finns koder och sånt, men jag tröttnar när jag inte känner att det ger något. Någon som har tips på hur man gör en snygg sida som inte är allt för märkvärdig, bara lite annorlunda och mer självdesignad..?

Annars har det varit en bra dag idag. Förutom att jag skurit mig, igen, på tummen när jag skalade äpplen. Nu har jag alltså ett stort X på min tumme som svider. Det är lite djupt får jag säga, men nog om det!

Jag har pratat med D12, min pojkvän, haha! Inte hans riktiga namn haha! Det var uppiggande och roligt, men inget vidare roligt att säga hejdå, men sånt är livet just nu..Måste bara säga att han är så bra!!
Sedan bar det av til gymmet, det var rätt okej, lite ur motivation känner jag. Kan bero på att jag känner att det är mycket som kommer nu. Fixa färdigt inför julen, åka till Ikea, träffa en kompis, sen är det jul, sen kommer mina föräldrar..då lugnar det ner sig förhoppningsvis. Förutom när det kommer till att jag ska säga hejdå. Det är så typiskt mig att oroa mig 30 år i förväg. Jag är en framtidstänkare, dvs, jag tänker mer på framtiden än på självaste dagen, nutiden. Det kan vara lite jobbigt ibland. Men däremot är jag inte en sån som går och tänker på gårdagen allt för länge. Det finns ju gränser där man kan spekulera ibland, men jag har inte mörka tankar om vad som hände för 7 månader sedan. Det är nutid och framtid som gäller. Jag ger folk chanser, oftast lite för många och blir därför själv sårad. Men sen kan jag säga stopp när jag fått nog med, blivit riktigt sårad eller besviken. Då vet jag oftast inte vart jag ska ta vägen eller vad jag ska göra desvärre. Så enklast vore kanske att inte bli sårad, inte oroa sig och leva i nuet. Sedan om man kan undvika att bli sårad, det vet jag inte men det andra kan jag nog putsa lite på!

För övrigt är det riktigt roligt att hitta folks bloggar..kan nog hålla mig uppdaterad tror jag :P

Sovgott

Nu drar det ihop sig

Det har varit en bra och rolig idag. Tvillingarna är så roliga haha och femåringen full av energi, det är härligt. Ikväll har jag sett på Tila Tequila..vet inte om det sänds hemma i Sverige men ja det är typ som The Bachelor/Bachelorette..final idag.
Nu sitter jag och tittar på bilder på mig och D. Blir så glad men ändå så ledsen, saknar. Jag längtar så mycket tills jag får se honom på riktigt <3

Mina föräldrar kommer om en vecka och två dagar, det känns hels sjukt roligt! Jag har inte sett de på över 4 månader, det i sig är med helt sjukt!! Jag ser verkligen jätte mycket fram emot det, det ska bli underbart att få familjekramar, träffa tryggheten själv! Ladda upp med extra energi och jag kan inte beskriva hur det känns. Det känns så härligt, jag längtar verkligen!! Men redan nu är jag även så rädd för att säga hejdå. Jag har aldrig upplevt något värre i mitt liv än att säga hejdå till min pojkvän, därefter till mina föräldrar på flygplatsen. Men det får jag ta då. Men denna gång kommer det vara jag som blir lämnad, inte jag som åker. Men vi ses i April igen och därefter i Augusti, det kommer gå fort. Men ja, trygghet och familjekramar/kärlek, det är sånt man saknar som mest här borta.

Hoppas ni mår bra och får många kramar, jag får nöja mig med barnens kramar så länge, det är inte så dumt det heller. De är ju alltid så glada och vill gärna bara sitta i ens knä och mysa lite, det är härligt. Men ja, inget som en pojkvän eller en mamma :)

Sovgott



Summer love

Sitter och lyssnar på Justin Timberlake - Summer love, rätt bra låt tycker jag :) Har den på mp3:n och brukar lyssna på den när jag tränar, den ger energi. På tal om namnet Justin så har jag fått min "privata tour" på gymmet idag av en kille som hette just Justin. Det var helt okej, de hade faktiskt en del maskiner som jag inte hade sett förut. Nu är väl inte jag den rätta att fråga om vad det finns för maskiner på ett gym. Har alltid sportat i grupp istället för att gymma, det har liksom inte varit min grej alla gånger. Nu däremot börjar jag gilla det skarpt och jag har verkligen kommit igång och är som en igel på rullbandet, nee fy iglar är ju äckliga, men jaa jag springer mycket på rullbandet. Maskinerna ska jag ta tag i ordentligt i veckan nu när jag vet hur allt fungerar med inloggning osv..Igår sprang jag för fullt, riktigt länge med. Kände mig som en guppande båt typ när jag gick av och tog riktning mot omklädningsrummet, haha..var helskumt att gå på vanligt, lite mjukare, underlag.

Det har även tillkommit en ny kategori på gymmet: De som tränar i jeans: det var en man som gick på rullbandet ett bra tag, men han gick liksom i jeans och en halv sunkig t-shirt. Är inte gym mer kända för raggningsplatser och att folk typ klär upp sig för att gå dit? I alla fall i vissa åldrar..?

Annars är det ju helt sjukt att det är en vecka kvar till julafton, både svensk och amerikansk och det knyter sig allt lite i magen på mig. Det är nu som jag verkligen saknar att vara hemma. Jag kom nyss på att jag saknar ett par lakan hemifrån..de fick jag av min pojkvän, de är såååå fina!!! Oh, nu vill jag krypa ner i min egen säng, med de lakanen..mina kuddar :D och min pojk..men jaa..lika bra och börja tänka på något annat för det tjänar inte så mycket att sakna. Här är jag och här kommer jag vara 8 månader till, det kommer att gå fort. Men innan jag byter ämne på riktigt måste jag bara säga att jag och min pojkvän har varit ihop i 3 år och 4 månader nu..Sånt får det att pirra i magen på mig :D

Jag saknar även katterna i det förra huset, för de som inte vet så har jag bytt familj en gång under min resa. Härligaste och mysigaste katterna, ena var värsta lurvig och kelig, den andra gosig och lättskrämd (!)..

Ne nu ska jag se på ett Grey's anatomy avsnitt, tur jag har lite amerikansk tv här så man får sina tv-kvällar som man har hemma.

Kan även uppmana folk att lyssna på The Goo Goo Dolls - Without you here, jätte bra låt!

Sovgott sen!




Några rader

Ett hjärta fyllt av kärlek
En kropp fylld av längtan
En brinnande själ som söker sin tvilling

En känsla som inte kan beskrivas
Ord som inte räcker till

Det är du och jag eller inget vi
Det är våra känslor eller inga känslor

En framtid som ligger i våra händer
En framtid som ännu är oklar

Du det bästa jag har
Dig vill jag alltid ha kvar


det finns bara en som du <3





Till en annan..(en vän)

Du sökte mig, jag stod bredvid
Jag sökte dig men du glömde mig
Du ropade på mig, jag viskade i ditt öra
Jag ropade på dig men fick inget svar
Jag var alltid där för dig men du försvann
Nu är du här men jag finns inte kvar


tråkigt men sant...men jag kanske kommer tillbaka..



En lördag i USA

Så var helgen äntligen här. Jag har längtat hela veckan efter att få sova ut och gå upp när jag vill. Det var precis vad jag gjorde idag med!
Jag åt frukost och åkte iväg till Freehold Mall, 15 minuter bort ungefär. Det var sjuuuukt mycket folk där och jag letade parkering i 20 minuter typ innan jag parkerade på andra sidan gallerian..Galleriorna skiljer sig lite här i USA från hemma om man säger så. Hemma är de stora galleriorna i Stockholm, Göteborg osv. Här är de typ överallt. Och de är Mycket större än hemma!! De påminner även en del om varandra med samma affärer och samma typ av design eller asså hur man placerar affärerna i byggnaden. Man märker verkligen hur mycket folk det bor i USA!

Sedan har jag tränat i en och en halv timme ungefär. Det kändes bra men det var rätt dött på gymmet idag vilket är lite trist. Inte för att jag hänger med folk där men det är roligare när det är folk där. Sedan åt jag mat med familjen, vi beställde italienskt. Barnen hade fullt med energi som spred sig med glädje till mig. Kände mig rätt deppig innan. Jag ska nog försöka hålla mig borta från gallerian. Det är så trist att gå ensam när alla julshoppar. Man är i mitten av folkmassan men känner sig helt ensam..Ja, så känns det ibland. Men det går över precis som det gjorde idag.

Jag har även tittat på Hitta Nemo, haha, älskar den filmen alltså. Ingen vanlig mysig Sverige-lördag för mig idag. Det har jag inte haft på länge i och för sig. Det saknar jag. Jag saknar att se på film med min pojkvän. Eller titta på Idol på fredagskvällarna..Men jaa, jag upplever ju nya saker här. Men när man gått och längtat efter helgen så har man liksom ingen att spendera den riktigt med som man har hemma vare sig det är sin pojkvän, sina kompisar eller sin riktiga familj..Men jag ska inte klaga, men vissa dagar saknar man mer..

Nu ska jag titta på American History X..en film som placeras i kategorin " Grymt bra"!!!!




En svängande dag

Ja det har det verkligen varit idag. Jag kan ju börja med att berätta att jag vaknade av att tvillingpojken Brandon grät. Jag vet inte vad jag tänkte men på något sätt måste jag ha fått för mig att tvillingarna sov middag för jag studsade upp ur sängen och gick in till hans rum och plockade upp honom. Tröstade honom och var sedan på väg ner, eller jag hann komma ut i hallen på övervåningen i alla fall när jag dels insåg att det var kolsvart ute och jag tänkte också "nee nu är det något som inte stämmer"..sedan gick jag in i mitt rum och såg att klockan var 02.00 så jag la Brandon och gick in till mig och kände mig dum i huvudet typ. Det roliga är att jag aldrig ansvarar för barnen på kvällen eller natten eller innan klockan 07.00, föräldrarna sover ju här uppe med och har babymonitors..ni vet walkie talkie typ..Så jag måste verkligen haft tankarna på någon helt annan plats och hjärnan med för den delen när jag gick upp och trodde det var dags att gå upp efter deras nap..jaja, jag är väl mer eller mindre van vid mina nattsysslor. Pratar väldigt mycket i sömnen och kan ju uppdatera er om att jag vaknade natten innan av att jag låg på mage med övre delen av kroppen uppåt, asså jag stödde armarna på kuddarna..jag låg och pratade ett bra tag innan jag vaknade och insåg att det inte finns någon som svarar. Japp, sån är jag.."Arga leken" har jag kört i sömnen med min pojkvän med så..ne nu får det vara nog med pinsamheter.

Dagen har sedan gått nedåt och uppåt och jag har haft lite frustration i mig men det är borta nu. Mär jag var som mest förbannad fick jag ett stort paket på posten. Där i fanns det julklappar!! Jag vart jätte glad, men det kändes lite jobbigt med på något sätt. Men det förgyllde dagen och var verkligen dagens höjdpunkt och vändning!
En annan höjdpunkt var gymmet, Där sprang länge och i samma takt förutom på slutet då jag drog till med extra fart. Det gick skitbra idag, det är härligt!
Sedan följde jag med min host-mom Michelle till mataffären för skojs skull. Det var roligt.


Nu ska jag sova och det ska bli så skönt. Jag hoppas på en tyst och lugn natt med fina drömmar..Då vaknar man med samma leende som man gick och la sig med.


En kväll på gymmet

Sådär allmänt måste jag bara utrycka mig om att gym verkligen är en blandad plats. Det är många olika karaktärer men det finns verkligen några som utmärker sig:

De som inte syns men som syns: Det vill säga personer som på ett sätt är "osynliga". Man skulle kunna tro att de inte vill synas men man lägger märke till dem. Har ett lugnt ansiktsuttryck. Kan vara personer som är blyga eller osäkra eller helt enkelt sådana som bara inte behöver höras.. :)

De som behöver synas:
Typ uppklädda kvinnor i 35-42 års åldern som har klätt upp sig för att få unga pojkar att titta till eller männen att tappa hakan. Det roliga är att de sällan gör något vettigt på gymmet utan går mest "runt" och dricker vatten. Kommer ofta i sällskap och ser till att man märker att de anländer!

De som hörs: Mestadels män i blandade åldrar. De yngre hörs när de lyfter väldigt tungt. De äldre hörs när de kämpar för fullt på rullbandet, det är allt lite roligt att höra hur folk rätt vad det är vrålar!

De man inte lägger märket till:
Folk som helt enkelt smälter in, inget dåligt med det! Men om man tittar noga så ser man de såklart, men man kanske inte har de på minnet..

Unga och uppklädda: Tjejer som killar, lite färre och snyggare plagg. Visar gärna upp det man har, kan vara både diskreta eller uppmärksammande kläder. En del tränar, andra pratar i mobiltelefon?

Det är intressant hur mycket man kan lägga märke till..undrar vart folk placerar en själv? Vart placerar ni er? Har ni fler grupper?


En intressant dag!

Så har ännu en lördag passerat. Fredagen bestod av jobb, eller rättare sagt leka hela dagen och sedan bar det av till gymmet som jag anmält mig på. I torsdags när jag hade anmält mig så åkte jag och köpte lite träningsutrustning för att sedan återvända. Jag hade planerat att simma men det blev inte riktigt så. Jag gick in genom ingången, tog tre steg sen vände jag mot utgången och kände att " nee, jag kan inte"..så gick jag min väg och brummade hem. Jag vet inte varför men det har la att göra med att det är nytt där och jag verkligen inte hade någon aning om vart jag skulle gå. Var för blyg och feg helt enkelt. Men igår tog jag mig in och sprang på rullbandet. Jag hade varken mp3 eller vatten med mig dock av någon dum anledning så jag var väl där en timme sammanlagt..inte jätte mycket att hurra för men lite motion fick jag och jag kom ett steg längre. Det känns bra. Nästa vecka ska jag ladda för fullt med musik, vatten och annat som får igång adrenalinet! Det var trots allt väldigt skönt att springa!

Så idag är det lördag, ett litet tag till. Min kära underbara mamma fyller år idag och min pojkväns pappa fyllde år igår. Det kändes jätte konstigt att inte vara med på mammas födelsedag. På något sätt så mycket verkligare att hon fyller år utan mig än när jag fyllde år här. Hon är ju hemma och då känns det typ verkligare eftersom att alla andra är hemma utom jag. Här var det ju jag, från min familj då dvs.. men jaa.

Jag har varit på au pair träff idag och åkt skridskor för första gången på över tre år. Jag brukade vara bra men hade inte så mycket att komma med i början. Men det gick lite lättare mot slutet. Jäklans obekväma skrillor dock! Stenhårda, och för mig som är van med hockeyrör som idag åkte "tjejskridskor" var det verkligen en helt annan upplevelse.
Det tog ett tag att hitta tillbaka hem efter att ha skjutsat en annan tjej hem. Jag hade trots allt ingen aning om vart jag var. Men jag kom hem i alla fall. Betydligt senare än vad jag skulle. Det blev packat och klart på en kort stund och sen bar det av mot tågstationen, och mot Sizzle!

Nu är jag då hos Sizzle..inte många som vet vem jag menar men det är en mycket bra kompis här...som i verkligheten heter Sara. Sara = Sizzle jag= Jizzle.. Vi ska fira Hanukkah med hennes värdfamilj imorgon. Det ska bli roligt. Vi sitter här med varsin dator och har det gött!

På det första tåget idag satt det en skum man framför mig. Han satt och gungade och verkade helt nervös..Höll för öronen och tittade sig omkring. Jag blev lite nervös ett tag..Det har varit lite mycket skjutande av allmän befolkning på senaste. Skolor, gallerior och så vidare och helt plötsligt slog det mig att det kan hända när som helst. Inte för att jag inte tänkt på det förut men det har varit så mycket nu..Men mannen flyttade plats efter ett tag och jag överlevde första tåget.
Väl i New York City var det smockfullt på Pennstation och alla hojtade och flyttade runt sig och rusade som tokar så fort det ropades ut vilket spår tågen skulle komma in på. Jag satte mig intill fönstret på en tresits och i mitten satt en amerikanska som jag och kvinnan till vänster om henne började prata med. Kvinnan längst ut visade sig vara från Uppsala..jag menar seriöst. Hur stor är chansen?? Haha, men jaa det finns en del svenskar i USA med så.. Vi tre pratade hela tågresan, alltså över en timme om allt mellan himmel och jord. Det var riktigt trevligt!

En trevlig dag har det varit idag.

Jag har en blogg??


Jag upptäckte i helgen att jag har en blogg! Fråga mig inte varför jag inte hade en aning om det för jag vet knappt själv. Jag tror jag skapade den för skojs skull en dag i januari 2006.. och sedan måste jag ha glömt bort den Totalt för jag har aldrig varit aktiv på denna, då borde jag minnas den! Det är allt jag vet..Jag hade verkligen Ingen aning om att jag hade en blogg så när jag väl skulle skapa mig en så fanns redan min adress och pang så hade jag hittat min blogg?! Men dock utan någon information eller några inlägg alls. Illa, haha!

Så vem är jag?

Av vissa kallas jag Jameson, och det var inte jag som kom på det namnet eller döpte mig själv till detutan detta "smeknamnet" fick jag i 9:an tror jag, om inte innan, av tre killar efter lite interna skämt, .. Och jaa, alla kopplar det med porrstjärnan Jenna Jameson, men jag är ingen porrskådis och jag har ärligt inte någon koll på Jenna Jameson mer än att jag har hört att det finns en porrstjärna som heter det. Jag kallas även Jenna eller Jen..vad jag heter kan ni nog lista ut. Jag kommer från Linköping, en mysig stad, men bor just nu i USA där jag lever loppan som au pair. Jag tar hand om en femårig pojke, busig och söt med starka viljor, och ett tvillingpar på två år, en flicka och en pojke som är hur gulliga som helst.

För övrigt är jag en positiv och glad människa för det mesta, jag har väl mina dagar då jag går runt med ett åskmoln eller flera över huvudet men det händer inte så ofta.

Det får nog vara det första inlägget, jag kan ju inte avslöja alla mina smaskigheter det första jag gör..haha!

Ha det gott folk!